1. שימוש באינטרנט בסודן:
שימוש באינטרנט בסודן נמצאת במגמת עלייה במהלך השנים, עם עלייה משמעותית בשנים האחרונות. בשנת 2022, הוערך כי לכ-40% מאוכלוסיית סודאן הייתה גישה לאינטרנט, וזה שיפור משמעותי לעומת שנים קודמות. עם זאת, כניסת האינטרנט עדיין נמוכה יחסית למדינות אפריקאיות אחרות, ועלות הגישה לאינטרנט נותרה גבוהה יחסית.
2. שימוש בטלפון נייד בסודן:
טלפונים ניידים הפכו לחלק חיוני מחיי היומיום בסודן, עם כ-27 מיליון משתמשי טלפון סלולרי פעילים במדינה. טלפונים ניידים נמצאים בשימוש נרחב לתקשורת, אך הם משמשים גם לתשלומים לשירותים רבים, מסחר אלקטרוני ומדיה חברתית. ראוי לציין שחדירת הסמארטפונים בסודן עדיין נמוכה יחסית, כאשר רק כ-15% ממשתמשי הטלפונים הניידים מחזיקים בסמארטפון.
3. מדיה חברתית בסודן:
רשתות חברתיות פופולריות מאוד בסודן, כאשר סודנים רבים משתמשים בהן כדי ליצור קשר עם בני משפחה וחברים, לשתף חדשות ומידע, ואפילו לפעילות פוליטית. פייסבוק היא פלטפורמת המדיה החברתית הפופולרית ביותר בארץ, ואחריה וואטסאפ ואינסטגרם. בשנים האחרונות, המדיה החברתית מילאה תפקיד משמעותי בעיצוב דעת הקהל ובגיוס אזרחי סודאן סביב נושאים חברתיים ופוליטיים.
4. חברות הסלולר בסודן:
חברות הסלולר בסודן עברו שינויים משמעותיים בשנים האחרונות, עם שוק חופשי וכניסת שחקנים חדשים. נכון לעכשיו, ישנן ארבע מפעילות רשת סלולריות עיקריות בסודן: Zain, MTN, Sudani ו-Canar. התחרות בין המפעילים הללו הובילה לשירותי טלפון סלולרי ואינטרנט נוחים יותר, אך איכות השירות עדיין משתנה בהתאם לאזור.
5. אתגרים בתקשורת ובגישה לאינטרנט:
למרות ההתקדמות שנעשתה בשנים האחרונות, התקשורת והגישה לאינטרנט בסודן עדיין ברמה כללית די נמוכה ולא מספקת. עלות הגישה לאינטרנט נותרה גבוהה יחסית, מה שהופך אותה לבלתי נגישה לאזרחים סודנים רבים. בנוסף, איכות שירותי האינטרנט לרוב ירודה, במיוחד באזורים כפריים. ידוע כי הממשלה מגבילה את הגישה לאינטרנט ולמדיה החברתית בתקופות של אי שקט פוליטי.
6. תשלום בעזרת הנייד:
תשלום בעזרת הסלולר הופך יותר ויותר פופולרי בסודן, עם מספר מפעילי רשתות סלולריות המציעות שירותי תשלום. שירותים אלו מאפשרים למשתמשים להעביר כסף, לשלם חשבונות ולבצע רכישות באמצעות הטלפונים הניידים שלהם. כסף נייד תפס תאוצה בסודן, מכיוון שהגישה לשירותים בנקאיים רשמיים מוגבלת בתחומים רבים.
7. גיוון שפות:
סודן היא מדינה מגוונת מבחינה לשונית, עם יותר מ-70 שפות מדוברות. בעוד ערבית היא השפה הרשמית, סודנים רבים דוברים גם שפות מקומיות כמו נובית, בז'ה ופרווה. לכן כשאתם מתקשרים לסודן, לא ברור באיזה שפה יפנו אליכם תחילה.